Wednesday 11 July 2018

Έργα



Δοκιμή συμπύκνωσης με πυρηνική συσκευή μέτρησης- μηχάνημα troxler

Αρχικά γίνεται η εισαγωγή συγκεκριμένης διατομής εμβόλου στο έδαφος, σε ορισμένο βάθος και με ορισμένη μεθοδολογία ώστε να μην διατραχτεί η δομή και η συνοχή των εδαφικών υλικών.Η πυρηνική συσκευή εκπέμπει στην άκρη της πυρηνικό υλικό, και με τον δέκτη της δείχνει τί μείωση υφίσταται η αρχική ποσότητα ακτινοβολίας κατά το πέρασμά της από συγκεκριμένης ποσότητας εδαφικό υλικό(αυτό έχει ληφθεί ως σταθερά μέτρησης διότι οι αποστάσεις δέκτη εμβόλου είναι πάντα ίδιες).

Η μέτρηση του εδαφικού υλικού αναφέρεται σε μέτρηση πυκνότητας κατά proctor και ωφείλει να γίνετια από καταρτισμένο προσωπικό και να απομακρύνονται από κοντά άνθρωποι.Το ραδιενεργό υλικό εκπέμπεται παντα και η συγκέντρωσή του είναι αθροιστική στο χρήστη του οργάνου. Γι΄αυτό η επιτροπή ατομικής ενέργειας οφείλει να παραδίδει μηνιαίως δοσίμετρα ώστε να διασφαλίζει ότι ο εργαζόμενος έχει αποδεκτά επίπεδα ακτινοβολιας γ στον οργανισμό του.


Πάνελ σταθερά θεμελιωμένα σε  κυβικού σχήματος μπετόν.
Το είδος θεμελίωσης που θα εφαρμοστεί στο κάθε πάρκο διαφέρει και είναι ένα από τα πιο κρίσιμα πράγματα μελέτης, κατά τα αρχικά στάδια υλοποίησης της κατασκευής.Το είδος της θεμελίωσης οδηγεί τα κόστη, την ευκολία στην διεκπαιρίωση ενός πάρκου-project και φυσικά τους χρόνους παράδοσης του έργου.


Εκσκαφές, παραγωγή αδρανών υλικών και διάνοιξη καναλιών.

Κύριος οπλισμός κάτω παρειάς θεμελίου ανεμογεννήτριας

Κεντράρισμα αγωγού σε κανάλι-χαντάκι διασταύρωσης
Εδώ είναι εμφανής ο τρόπος με τον οποίο ορίζεται από τους εγκαταστάτες των σωληνώσεων η ακριβής οριζοντιογραφική τους θέση, με τη βοήθεια μίας μικρής πέτρας που κρέμεται από ένα οικοδομικό ράμμα.

Μπετό καθαριότητας σε κυκλικό θεμέλιο
Οδηγοί που δημιουργούνται για την πλήρη επιπέδωση σε κυκλικό θεμέλιο. Είναι ο πιο ασφαλής και εύκολος-γρήγορος τρόπος ώστε να φέρουμε σε απόλυτη υψομετρική αρμονία το GroBeto. Απαραίτητη η χρήση χωροβάτη κατά τη διάρκεια της σκυροδέτησης.

Μπετό καθαριότητας σε κυκλικό θεμέλιο
Οδηγοί που δημιουργούνται για την πλήρη επιπέδωση σε κυκλικό θεμέλιο. Είναι ο πιο ασφαλής και εύκολος-γρήγορος τρόπος ώστε να φέρουμε σε απόλυτη υψομετρική αρμονία το GroBeto. Απαραίτητη η χρήση χωροβάτη κατά τη διάρκεια της σκυροδέτησης.

Αιολικό Πάρκο Παραγωγής ενέργειας
Αιολικό Πάρκο εν λειτουργία συνολικής δυναμικότητα 12 ΜW με ανεμογεννήτριες τύπου Vestas στην Κρήτη. Είναι εμφανής ο λυγισμός που υφίσταται συνεχώς το άκρο των φτερών κατά τη διάρκεια λειτουργίας.

Αλυσίδα διάνοιξης καναλιών, χαντακιών
Αλυσίδα, για διάνοιξη καναλιών σε βάθος έως και 65cm. Είναι καλό για γαιώδη εδάφη και όχι βραχώδη και χρησιμοποιείται πολύ σε δίκτυα καλωδίων και αγωγών. Ο χειριστής είναι όρθιος και τα βίδια και η αλυσίδα θέλει μεγάλη προσοχή και συνεχή επιτήρηση και λίπανση. Το φάρδος καναλιών που ανοίγει είναι 25πόντους καθαρό.

Υποχώρηση επιχώματος κατόπιν συμπύκνωσης
Παρόλο που οι τοπογράφοι  σε κάθε επιχωμάτωση οδοποιίας ορίζουν χωροσταθμικά την ισουψή που η επιφάνεια του επιχώματος οφείλει να ακουουθεί, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν  μας κατά τη διάρκεια των χωματουργικών εργασιών ότι η καθίζηση είναι δεδομένη. Ο αφαλέστερος τρόπος για να φτάσει το επίχωμα σε μία συγκεκριμένη στάθμη είναι να κάνουμε δοκιμές με τα μηχανήματά μας και τα εδάφη μας, και έπειτα να προχωράμε με ασφάλεια σε μεγαλύτερες εκτάσεις επίχωσης και συμπήκνωσης. Μία διαφορά της τάξεως των 5 cm είναι συνήθως η αναμενόμενη.

Ξύλινη Περίφραξη Υποσταθμού
Για να αποφευθεί ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας από τις τάσεις επαφής που αναπτύσσονται στους υποσταθμούς συνδυάζουμε τη συρμάτινη περίφραξη με την ξύλινη. Στις άκρες όπου οι τάσεις είναι μεγαλύτερες είναι απαραίτητη η κατασκευή τους. 

Λειτουργία Μικρού Finisher
Για τομές μικρού πλάτους οδοστρώματος για το πέρασμα των υπόγειων δικτύων κοινής ωφελείας είναι απαραίτητη η χρήση μικρού σε φάρδος μηχανήματος για το στρώσιμοτου ασφαλτομίγματος (στρώση οδοστρωσίας).  Το μόνο μειονέκτημα στο μικρό finisher είναι ότι κατά τη  λειτουργία του η τροφοδοσία δεν είναι συνεχόμενη από το φορτηγό μεταφοράς αλλά διακεκομμένη κάθε φορά που το γεμίζει με ανατροπή το φορτηγό. Ωστόσο είναι απαραίτητο λόγω ευελιξίας και συγκεκριμένου φάρδους αποκατάστασης με ασφαλτικό στις τομές.

Φρεζάρισμα ασφάλτου
Το Φρεζάρισμα ασφάλτου είναι απαραίτητο όταν κάνουμε τοπικές διορθώσεις στο οδόστρωμα. Φρέζα είναι ουσιαστικά ένα μεταλλικός συμπαγής τροχός κλυνιδρικής διοτομής που περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του και με τα βίδια που προεξέχουν επιτελούν το λεγόμενο φρεζάρισμα. Είναι απαραίτητο για να κολλήσει με την συνάφεια με τη νέα στρώση ασφάλτου που θα πέσει. Είναι απαραίτητο το βάθος του φρεζαρίσματος να είναι ανάλογο του πάχους της  στρώσης οδοστρωσίας που πρόκετιαι να στρωθεί. Με μηχανικό τρόπο ρυθμίζεται επάνω στο διαβολάκι ανά εκτατοστό το βάθος του φρεζαρίσματος. Η ταχύτητα φρεζαρίσματος είναι αντιστρόφως ανάλογη με το βάθος του φρεζαρίσματος. 

Νασέλα

Μέθοδος κώνου άμμου

Επί τόπου έλεγχος βαθμού συμπύκνωσης υλικών στρώσεως οδοστρωσίας. Εδώ υπάρχουν τα σύνεργα της δοκιμής που είναι :1) Κώνοι 2) Δοχείο πρότυπου υλικού 3) Κοταλάκι 4) Σφυρί καλέμι 5) Σακουλάκια Δειγματοληψίας
Η διαδικασία έχει ως εξής: Παίρνουμε συγκεκριμένη ποσότητα εδαφικού υλικού και την ογκομετρούμε με τη βοήθεια του πρότυπου υλικού. Έπειτα βρίσκουμε τη συμπύκνωση που έχει υποστεί η συγκεκριμένη στρώση με μία ορισμένη ενέργεια συμπύκνωσης κατά τη πρότυπη μέθοδο Proctor


Πρόκειται για μία κρεμαστή γέφυρα κάθετων καλωδίων όπου η Πέστη και η Βούδα ενώνονται πάνω από τον  Δούναβη.Σε αυτόν τον τύπο γέφυρας είναι τα καλώδια που σηκώνουν το βάρος του καταστρώματος κάθετα ως προς το κατάστρωμα. Γέφυρα αυτού του τύπου χρησιμοποιείται περισσότερο για τη διάβαση υδάτινων εμποδίων τα οποία διασχίζονται από πλοία.
Γέφυρα Βουδαπέστης
Γέφυρα της Μαργαρίτας (Μargaret Βridge). Η δεύτερη γέφυρα που φτιάχτηκε για να συνδέει τις δύο πόλεις ολοκληρώθηκε το 1876 (σε σχέδια του Γάλλου Εrnest Gouin).  Η γέφυρα είναι  μήκους 607 μέτρων.
Ασφαλτοκόπτης
Η ασφαλτοκοπή σε περίπτωση που θέλουμε να απομακρύνουμε για ανακατασκευή ένα υφιστάμενο τμήμα ασφάτου γίνεται με τον αφαλτοκόπτη. Το εργαλείο αυτό δουλεύει με παροχή νερού επάνω στο τροχό για τη λίπανση και τον περιορισμό των φθορών του τροχού. Η ασφαλτοκοπή είναι απαραίτητη σε περίπτωση περιορισμένης επέμβασης στο υπάρχων οδόστρωμα ώστε να μην αποξυλώνονται βίαια τα κομμάτια της ασφάλτου και τραυματίζουν το οδόστρωμα με ρωγμές. 

Κατασκευασμένα έργα




Τα έργα που έχουμε κατασκευάσει είναι στο flickr:


Δείτε ανακαινίσεις supermarket, θερμοπροσόψεις, γυψοσανίδες, υδραυλικά έργα, κλπ.


Σουδικής ξυλείας και κατασκευής 6,00μετρο bar-table
Εδώ σε προοπτικό δείχνουμε την κατασκευή του ξύλινου τραπεζιού-bar, πριν το βάψιμο και πριν τη δημιουργία εσοχών για την έδραση των barstation.Πλέον η τεχνοτροπία στην κατασκευή των καφέ-bar, είναι ένας συνδυασμός minimal και σουρεάλ στοιχείων. Ανοιχτά χαμηλά τραπέζια για την ανάδειξη των προιόντων κατανάλωσης έμπροσθεν από τον πελάτη και ενώπιόν του γίνεται το μεγαλύτερο μέρος της παρασκευής των εοφημάτων και των ποτών.
Φρεάτια Υδρομέτρων Κωνικά με Χυτοσιδηρό Καπάκι
Διαστάσεις:30 Χ 30 cm - 40 X 40 cm
Ξύλινη στέγη, κόμβος, σύνδεση, ορθοστάτης

Πλάκα Δεή Μέσης Τάσης
Πάνω από κανάλια όπου υπάρχουν καλώδια μέσης τάσης 20.000volt, είναι απαραίτητη η χρησιμοποίησής τους για την προστασία των ανθρώπων που θα εργαστούν σε κοντινά σημεία με χωματουργικά μηχανήματα στο μέλλον

Μέτρηση Πάχους Άμμου Επικάλυψη
Με αυτό το τρόπο είναι εφικτή η σωστή μέτρηση του πάχους της άμμου κατα τη κατασκευή υπόγειων δικτύων σωληνώσεων ή καλωδιώσεων.

Καλούπι αλουμινοθερμικής κόλλησης αγωγών.
Η χυτοσιδιρή μήτρα όπου εσωκλείεται το υλικό καύσης για την αναύλεξη και κολληση των υλικών αγωγών γείωσης κ.λ.π. Η σκόνη που χρησιμοποιείται (μπαρούτι κοινώς) είναι ταχείας έναυσης.

Όψη κώνικου φρεατίου υδρομέτρου

Σκυροδέτηση καπακίων για υποσταθμό

Σοβάζ Πρώτο Χέρι
Η συνεισφορά του Σοβά παρόλο που είναι ένα επίχρισμα στην αντοχή ενός κτιρίου είναι 3%, πράγμα που σημαίνει αν μία κατασκευή κατόπιν δυναμικής καταπόνησης (σεισμού) είναι επιβαρυμένη στατικά και έχει υποστεί αστοχίες, τοπικές τότε η απλή αφαίρεση του Σοβά μπορεί να επιφέρει και την κατάρρευση του κτιρίου.

Διάζωμα ή Σενάζ
Τα φορτία που δέχεται ένας τοίχος είναι κατακόρυφα αλλά και οριζόντια. Τα οριζόντια προέρχονται είτε από εξωτερικά αίτια π.χ. άνεμο, σεισμό είτε από την ίδια τη κατασκευή από τα πατώματα και τη στέγη. ¨Οταν αυτά τα οριζόντια φορτία δρούν κάθετα στην τοιχοποιία τότε αυτή μπορεί να ρηγματώσει ή και να ανατραπεί. Οπότε και φτιάχνουμε τα διαζώματα ή σενάζια σε κάθε τοιχοποιία. Το σενάζ πρέπει να το ξεχωρίζουμε από το πρέκι διότι τα 2 αυτά δομικά στοιχεία διαφέρουν τόσο από πλευράς κατασκευή όσο και από τη θέση τοποθέτησής τους. Το σενάζ είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα πλέον και οπλίζεται με σίδερα φ8 ή φ10 στο μέσο του. ¨εχει ελάχιστο πάχος 10 εκατοστά και φάρδος όσο η εκάστοτε τοιχοποιία. Σκοπός τους η σταθεροποίηση της κατασκευής.
Ξύλινη Περίφραξη Υποσταθμού
Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας από τις τάσεις επαφής που αναπτύσσονται στους υποσταθμούς συνδυάζουμε τη συρμάτινη περίφραξη με την ξύλινη. Στις άκρες όπου οι τάσεις είναι μεγαλύτερες είναι απαραίτητη η κατασκευή τους.
Προσωρινή αποχέτευση
Προσωρινή αποχέτευση ομβρίων και λυμμάτων με 2 τεμάχια τσιμεντοσωλήνων εντός εδάφους, ο επάνω κωνικής και ο από κάτω κυλινδικής διατομής.

Αρμολόγηση πετρών

Τριβίδι Σκούπα

Τελειωμένος Αρμός

Πέτρα χτίσιμο
Ασβεστόλιθος

Μπετό καθαριότητας
Κάθε εργασία τοποθέτησης ξυλοτύπου χρειάζεται καθαρό περιβάλλον εργασίας, από χώματα νερά κ.λ.π Αυτό το ρόλο επιτελεί κατά κόρον το σκυρόδεμα καθαριότητας. Λέγεται και Grobeton. Επάνω του γίνεται η χάραξη για την εξάρτηση από συγκεκριμένα σημεία του ξυλοτύπου.

Πετραλαικό θεμελίωσης
Η επάλειψη πετραλαικού στη θεμελίωση του κτιρίου, είναι απαραίτητο συστατικό της προστασίας από την υγρασία του εδάφους. Απαραίτητο το πέρασμα δύο χεριών.

Φαλτσογωνία-φαλτσοπήχης
Φαλτσογωνία λέγεται η τοποθέτηση των συγκεκριμένων ράβδων πλαστικών επίμηκων στο ξυλότυπο ώστε το εμφανές μπετό να έχει στρογγυλεμένες ακμές. Με αυτό το τρόπο αποφεύγεται το σπάσιμο των ακμών κατά την αφαίρεση ξυλλοτύπων από τις κολώνες και τις μαρκίζες. Υπάρχουν διάφορα είδη διατομής τριγωνικής, τραπεζίου,στρογυλλεμένου τραπεζίου κ.λ.π. Παράγονται σε 3m βέργες και μπαίνουν καρφωτές.

Θερμοκόλληση γειώσεως
Με μπαρούτι & φλόγιστρο αναφλέγοντας δημιουργείται θερμοκρασία τήξης των μετάλλων και είναι έπειτα εφικτή η αγωγιμότητα του ρεύματος από κεραυνούς κ.λ.π

Ιρλανδική Λεκάνη
Πρόκειται για το απλούστερο είδος έργου απορροής επιφανειακής αποστράγγισης υδάτων των οδών και χρησιμοποιείται σε αγροτικές οδοποιίες, Το πάχος του σκυροδέματος είναι 15 έως 20 εκ, και διαστρώνεται σε μία κοίλη επιφάνεια με κοιλότητα ύψους 20-30εκατοστά. Δημιουργείται συνήθως σε χαμηλής κυκλοφορίας οδούς όπου είναι απαραίτητη τοπικά η αποστράγγιση αππό τα όμβρια για την αποφυγή των διαβρόσεων του κυρίως δρόμου. Η συνήθης κατεύθυνση της είναι κατά πλάτος της οδού και για αυτό η καμπυλότητα που υπάρχει στο σχεδιασμό της είναι μικρού μεγέθους.

Φρεζάρισμα ασφάλτου
Το Φρεζάρισμα ασφάλτου είναι απαραίτητο όταν κάνουμε τοπικές διορθώσεις στο οδόστρωμα. Φρέζα είναι ουσιαστικά ένα μεταλλικός συμπαγής τροχός κλυνιδρικής διοτομής που περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του και με τα βίδια που προεξέχουν επιτελούν το λεγόμενο φρεζάρισμα. Είναι απαραίτητο για να κολλήσει με την συνάφεια με τη νέα στρώση ασφάλτου που θα πέσει. Είναι απαραίτητο το βάθος του φρεζαρίσματος να είναι ανάλογο του πάχους της στρώσης οδοστρωσίας που πρόκετιαι να στρωθεί.Με μηχανικό τρόπο ρυθμίζεται επάνω στο διαβολάκι ανά εκτατοστό το βάθος του φρεζαρίσματος. Η ταχύτητα φρεζαρίσματος είναι αντιστρόφως ανάλογη με το βάθος του φρεζαρίσματος.

441
Κυκλικός αποστάτης. Διασφαλίζει την ελάχιστη επικάλυψη του οπλισμού για δομικά στοιχεία κατακόρυφα.
Τριβίδι

THEBLUECUP PHOTO 1

Τρισδιάστατη απεικόνιση του χώρου που πρόκειται να κατασκευάσουμε. Πλέον με ανώτερα προγράμματα σχεδιασμού, μπορούμε να δώσουμε στον πελάτη την δυνατότητα να αφουγκραστεί το προιόν του και να ξέρει τι θα υλοποιήσει και τι θα κατασκευάσει.Το να μειώσεις το άγχος και την αβεβαιότητα του πελάτη φωτορεαλίζοντας το χώρο είναι κάτι που κάνει το κατασκευαστικό προιόν στην όλη παραγωγή του από την σύλληψη μέχρι το κλειδί στο χέρι να προχωρά γρηγορότερα, πιο σίγουρα και πιο ευχάριστα.Οι χρωματισμοί δεν είναι στην τελική τους μορφή εφόσον βρισκόμαστε στο στάδιο της επιλογής των χρωμάτων.

THEBLUECUP PHOTO 2
Τρισδιάστατη απεικόνιση του χώρου που πρόκειται να κατασκευάσουμε. Πλέον με ανώτερα προγράμματα σχεδιασμού, μπορούμε να δώσουμε στον πελάτη την δυνατότητα να αφουγκραστεί το προϊόν του και να ξέρει τι θα υλοποιήσει και τι θα κατασκευάσει.Το να μειώσεις το άγχος και την αβεβαιότητα του πελάτη φωτορεαλίζοντας το χώρο είναι κάτι που κάνει το κατασκευαστικό προιόν στην όλη παραγωγή του από την σύλληψη μέχρι το κλειδί στο χέρι να προχωρά γρηγορότερα, πιο σίγουρα και πιο ευχάριστα.Δείχνουμε σε προοπτικό την χωροθέτηση των τραπεζιών και του εξοπλισμού της επιχείρησης.


Προοπιτικό σουδικής ξυλείας κατά την κατασκευή bar-table
Εδώ σε προοπτικό δείχνουμε την κατασκευή του ξύλινου τραπεζιού-bar, πριν το βάψιμο και πριν τη δημιουργία εσοχών για την έδραση των barstation.Πλέον η τεχνοτροπία στην κατασκευή των καφέ-bar, είναι ένας συνδυασμός minimal και σουρεάλ στοιχείων. Ανοιχτά χαμηλά τραπέζια για την ανάδειξη των προιόντων κατανάλωσης έμπροσθεν από τον πελάτη και ενώπιόν του γίνεται το μεγαλύτερο μέρος της παρασκευής των εοφημάτων και των ποτών.
Προοπτικό σουδικής ξυλείας κατασκευής τραπεζιού
Εδώ σε προοπτικό δείχνουμε την κατασκευή του ξύλινου τραπεζιού-bar, πριν το βάψιμο και πριν τη δημιουργία εσοχών για την έδραση των barstation.Πλέον η τεχνοτροπία στην κατασκευή των καφέ-bar, είναι ένας συνδυασμός minimal και σουρεάλ στοιχείων. Ανοιχτά χαμηλά τραπέζια για την ανάδειξη των προιόντων κατανάλωσης έμπροσθεν από τον πελάτη και ενώπιόν του γίνεται το μεγαλύτερο μέρος της παρασκευής των εοφημάτων και των ποτών.i


Το πιο hot του μήνα!